Digitaalinen työympäristö on arvokkaimmillaan murrosvaiheissa
  • REWORK

Digitaalinen työympäristö on arvokkaimmillaan murrosvaiheissaDigitaalinen työympäristö on monisyinen ongelma. Jokainen myöntää, että kaikissa moderneissa organisaatioissa sellainen pitäisi olla, mutta sen todellinen arvo jää usein pohtimatta. Liikkeenjohdon ajankohtaisimpia kysymyksiä onkin, mitä tavoitetta digitaalinen työympäristö edistää.


Lähes jokainen toimiala kamppailee voimakkaan digitalisaation kanssa samalla, kun ihmisen tekemä työ jo itsessään tapahtuu yhä useammin verkossa. Digitaalisen työympäristön merkittävin rooli juuri tänään voisi olla murroksesta selviäminen ja uuteen nopeampaan muutostahtiin sopeutuminen.


Lähtiessämme kartoittamaan liikkeenjohdolle merkittävimpiä kysymyksiä digitaaliseen työympäristöön ja muutokseen liittyen, löysimme nopeasti kolme teemaa:


1. Itseohjautuvan työn, tiimin ja laajojen yhteisöjen johtaminen digitaalisesti

2. Ketterät verkostomaiset organisaatiomallit digitaalisessa ympäristössä

3. Työntekijäkokemus, työntekijöiden tavoittaminen ja sitouttaminen digitaalisessa ympäristössä


Näiden teemojen pohjalta lähdimme rakentamaan ohjelmaa REWORK: Digital Workplace X -tapahtumalle, jossa henkilöstö-, IT- ja muu liikkeenjohto saavat konkreettisia vastauksia siihen, miten alan edelläkävijät ovat selvinneet murrosvaiheista ja johtavat onnistuneesti muutoksessa.


Suomesta löytyy erinomaisia esimerkkejä murroksesta, parhaana niistä Posti. Heidän toimialansa ei ole vain kovissa muutoksen pyörteissä, vaan myös yleisön kovan katseen alla. Organisaatio rakentuu mm. valtavasta infrastruktuurin, palveluiden, kenttätyöntekijöiden ja asiakaspalvelun kokonaisuudesta, jota kaikkea pitäisi johtaa ketterästi läpi murroksen.


Valitsimme tapahtumamme avauspuheenvuoroon Postin henkilöstöjohtajan Hanna Reijosen juuri tästä syystä. Olemme toistuvasti kuulleet erinomaista palautetta Postin sisäisestä toiminnasta mm. digitaaliseen työympäristöön liittyen, emmekä malta odottaa kuulla lisää.


Toinen esimerkki suuren kokonaisuuden hallinnasta on SOK. Heillä on kuitenkin ollut vallan toisenlainen työntekijäsitoutumisen tulokulma digitaaliseen työympäristöön. SOK on vastikään siirtänyt noin 40 000 työntekijäänsä Workplace by Facebook alustalle, tarjoten tekijöilleen tutun sosiaalisen ja "koukuttavan" alusten työlleen. Projektia läpi vetänyt Jenni Hoikkanen kertoo tapahtumassamme syitä valinnan takana, sekä vastaa yleisön tiukkoihin kysymyksiin; onhan kyse kuitenkin Facebookista.


Verkostomaiset organisaatiomallit korvaavat vähitellen vanhan pyramidin, ja muutos on monelle haastava. Digi-ensin strategiastaan tunnetulle franchising-ketjulle Kotipizzalle tämä on kuitenkin tuttua puuhaa. Heillä digitaalinen työympäristö tarjoaa ravintolakohtaista yksilöllisyyttä, mutta tukee yhteisten linjojen vetämistä. COO Heidi Stirkkinen yhdessä viestintäpäällikkö Anna Rahikaisen kanssa vetävät tapahtumassa erittäin mielenkiintoisen työpajan toimintamallistaan ja raottavat ovia edelläkävijöiden maailmaan.


Digitaalisuus ei kuitenkaan koskaan kannata vain digitaalisuuden vuoksi. TAPAUS Oy huomasi digitaalisen työn valuvan vapaa-ajalle, ja päättivät rajoittaa pääsyn digitaaliseen tilaan vain työaikaan. Toimitusjohtaja Timo Aalto avaa kokeilun tuloksia sekä näyttää, miten johtaja vetää terveellisiä rajoja digitaalisessa tilassa.


Mukana tapahtumassa ovat myös Suomen jännittävimmät case-esimerkit digitaalisesta työympäristöstä: Goforen työympäristöbotit, jotka korvasivat keskijohdon, ja Helsingin Kaupungin matka maailman toimivimmaksi kaupungiksi.


Tapahtumapäivän päättää työpajallaan Ylen Ketterän kiihdyttämön perustaja Mirette Kangas, joka sitoo yhteen päivän oppeja kertomalla ketteryyden kulttuurista onnistuneen digitaalisen strategian takana.


Helsingissä 5.6. Sofia Future Farmin tiloissa toteutuva tilaisuus ei ole perinteinen seminaari, vaan liikkeenjohdon interaktiivinen kehityspäivä, jonka tuloksena syntyy Digitaalinen työtila muutoksessa -käsikirja.


Odotamme ilolla kohtaamistanne tapahtumassa!


Etkö ole vielä ilmoittautunut? Nappaa viimeiset paikat nyt!

75 katselukertaa
Nouse asiantuntijasta muutosjohtajaksi!

Muutos ei ole sanoja vaan esimerkillä johtamista. Tehtävämme on välittää edelläkävijoiden esimerkkejä yhteisöllemme. Sisäpiiriläisenä olet tärkeä osa edelläkävijäyhteisöämme!

Minulle on ajankohtaista...

©2020 by HUB13

  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

#tulevaisuudentoimisto

@ReworkFI