Hitaat ei syö nopeita - on jo aikakin muuttua
  • REWORK

Hitaat ei syö nopeita - on jo aikakin muuttua

Päivitetty: 5o marras 2018


Tuottajan eräänlainen unelma on, että lopputulos olisi enemmän kuin osiensa summa. Yhtälö on vaikea, sillä onnistuminen riippuu vain osittain oman työn jäljestä. Eilen, REWORK Summit 2018 -tapahtuman lähestyessään loppuaan, seurasin todellisella ilolla yleisön innostunutta puheen solinaa. Osallistujien kesken leviävät ideat ja jaetut ajatukset eivät aiheissaan rajoittuneet loistaviin keynote-puheisiin vaan laajenivat omiin kokemuksiin ja oman työn innovaatioihin. REWORK Summit kasvoi yleisön, puhujien ja REWORK-tiimin yhteiseksi tuotteeksi.


Paasitornin hiljennyttyä me REWORK-tiimiläiset summasimme tapahtumasalissa ja tauoilla käytyä keskustelua, jonka hedelmiä haluaisin jakaa kanssanne.

”Hitaat ei enää voi syödä nopeita” jäi soimaan päähäni. Tämä Kaj Hedvallin heitto lyö tavallaan koko tapahtuman naulan kantaan. Ennen se oli mahdollista, antaa edelläkävijöiden testata ja kokeilla, kun itse nauttii vielä vanhan mallin tuotoista, ja ostaa sitten itsensä huipulle, kun uudet kannattavat mallit on todennettu. Enää se ei toimi, sillä kilpailu käydään kokemukseen pohjautuvalla, kehittyvällä palvelulla - kerääntyi kokemusta sitten tekoälylle tai ihmiselle. Kokemusta ei voi ostaa.


Antony Slumbers tiivisti kauniisti: ”We’re at the end of the Office as a Spreadsheet”. Hän vaati kiinteistöomistajilta iPhone-mentaliteettia, siis toimistoa, joka on tilan lisäksi kokemuksia ja palveluita. Toimistoa, joka on ”workplace as a service” - kauppatavarana tuottava työvoima, ei toimisto. Konkretiassa se tarkoittaa tilaa, joka ei pystytä jäykkiä rakenteita, vaan joustaa ja mukautuu jatkuvasti muuttuviin työtapoihin sekä yksilöllisiin tarpeisiin. Siellä voisi myös kyseenalaistaa toimistojen seinät, jotka erottelevat yritykset toisistaan. Tuottavinta työtä tarjoavat tilat, joissa kohtaavat juuri oikeat työn tekijät, välineet ja tavoitteet organisaatiosta huolimatta.


Seats2meet:n Lenneke van Rossum jakoi puheessaan konkreettisia tapoja, joilla oman organisaation sisäisen yhteistyön lisäksi saadaan luotua yhteistyötä tuntemattomien välille. Seats2meet:n Serendpity Machine, on verkoston jäsenien profiileja hyödyntävä algoritmi, joka ymmärtää ketkä (eli mitkä skill setit) ovat missä, ja keiden (eli minkä muiden skill settien) tapaaminen hyödyttäisi heitä eniten. Pienten yritysten tekijöille se tarkoittaa kosketusta korporaation kokoisiin henkilöresursseihin, korporaatiolle se tarkoittaa kosketusta uusiin ideoihin, taitoihin ja ketterään toimintaan. Vaikka konseptin toimivuus riippuu joustavan työtilan saatavuudesta, sen avain on ”coworking mindset”. Ihmisten on oltava valmiita jakamaan tietoaan ja taitojaan niin tutun kuin tuntemattoman kanssa - coworking muuttuu kahvilamaisesta tilaratkaisusta ajatusmalliksi.


Tämä uusi ”Mindset” oli monen kielellä. Lavalla kuultiin liuta case-esimerkkejä, ja yleisöstä monta omakohtaista kokemusta, siitä miten uuden työn (siis joustavan, vapaan, luovan ja itseohjautuvan työn) mahdollistavat työtilat eivät käänny uuden työn kulttuuriksi. Vanhentuneet hierarkiat ja siilot ovat yhtälailla sisäisiä malleja kuin toimiston rakenteita, ja helposti seuraavat yritystä uusiin avoimiin tiloihin. Useita muuttoja ja muutoksia johtanut Tytti Bergman väläytti puheessaan, että parhaimmillaan, ja pahimmillaan, kulttuuri korvaa strategian.


Raoul Grünstein huomautti, kuinka oman ”kylän” puuttuminen ja uuden työn tarjoama vapaus ohjaavat kaupunkilaiset etsimään kuulumisen sekä merkityksellisyyden tunnetta työyhteisöistään. Uusi työ, kulttuuri ja mindset vaativat tiloiltaan jo paljon, kun päälle pitää vielä laskea työyhteisön kasvava painoarvo.

Lista vaateista tuntuu pitkältä, mutta kolikon kääntöpuolella nähdään selkeät ohjeet tulevaisuuden toimistoon.

  1. Toimitila tuottavan työn palvelualustana: Tila, joka mahdollistaa joustavasti päivittäin muuttuvan työn, eikä rakenna esteitä yksilöiden, yhteisöjen ja organisaatioiden välille. Erilaisten ”hiljaisten” ja ”äänekkäiden” alueiden sijaan tiloissa kaivataan hyvää rytmiä ja muunneltavuutta yhtäkkiä ilmestyvien tarpeiden täyttämiseen.

  2. Serendipity: teknologian avittamana coworking-tila muuttuu tilaratkaisusta yhteistyön ajatusmalliin.

  3. Yhteisö: Vapaa-aika valuu työajalle, ja toisin päin. Tulevaisuuden toimisto on työntekijälleen paikka, jossa nivoutuu yhteen kaupunki-palvelut, yhteisöllisyys, hyvinvointi-palvelut ja tuottavan työn tilat.

  4. Esimerkillä johdetaan muutosta: Edes toimitusjohtajan huone ei säästy muutokselta. Uudistaminen on helppoa periaatteellisella tasolla, mutta periksiantamattomuutta ja sitoutumista tarvitaan, kun muutos vaikuttaa omaan työpisteeseen, oli kyseessä johtaja tai rivityöläinen. Hyvän esimerkin näyttäminen osoittaa työntekijälle, että yrityksen arvot ovat yhteiset, ja niitä sitoutuu kunnioittamaan jokainen.

Vaikka päivän aikana saimme paljon selkeyttä tulevaisuuden toimiston toimintamalliin ja muutoksen toteuttamiseen, kenties kovinta antia oli nähdä, että lähes jokaisella toimialalla, ja lähes kaiken kokoisissa organisaatioissa, paine muuttua on saavuttanut johtoportaan. Vanhoihin malleihin takertumisen ja pölyttyneiden ajatusmallien päivät on ohi. Se, kuka murroksesta selviää voittajana, kääntää tuon suomalaisten, kieli poskessa heitetyn, sanonnan ”hitaat syö nopeat” takaisin oikein päin. Nyt olisi parasta olla nopea.


Toimistoja kohdannut murros kiteytyy digitalisaatioon ja automatisaatioon. Niiden myötä työn luonne, ja lähes jokainen toimiala, on muuttanut muotoaan joksikin uudeksi ja tuntemattomaksi. Toimistoa ei enää tarvita, kiinteistöalan hyödykebisnes muuttuu palvelualaksi. Ja niiden myötä metsästysmaille saapuu uusi kilpailija: Teknologia-jätit. Heille ”digitalisaatio” ja ”automatisaatio” ovat avoin kutsu tulla ja valloittaa. Jos kiinteistöala ei opi palvelua, kokemusta ja teknologiaa, teknologia kyllä oppii kiinteistöalan.


Kirjoittanut: Isla Vainio

Artikkeli on koottu yhteistyössä Päivi Vesalan kanssa.

160 katselukertaa
Nouse asiantuntijasta muutosjohtajaksi!

Muutos ei ole sanoja vaan esimerkillä johtamista. Tehtävämme on välittää edelläkävijoiden esimerkkejä yhteisöllemme. Sisäpiiriläisenä olet tärkeä osa edelläkävijäyhteisöämme!

Minulle on ajankohtaista...

©2020 by HUB13

  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

#tulevaisuudentoimisto

@ReworkFI