Työ muuttuu. Mihin voimme muutoksessa kiinnittyä?
  • REWORK

Työ muuttuu. Mihin voimme muutoksessa kiinnittyä?

Vastaukseni on: Kulttuuriin, merkityksellisyyteen ja yhdessä tekemiseen sekä jatkuvaan oppimiseen.

Photo: Superson

Kirjoittanut: Pirjo Airaksinen, kulttuurijohtaja ja osakas markkinointiviestintätoimisto Supersonista


Mitä teimmekään ennen iphoneja, ipadeja, 4G:tä, androidia, WhatsAppiä, Airbnb:tä, Spotifyita, Bitcoinia, Instagrammia? Nämä eivät olleet edes olemassa vuonna 2006. Teknologiat ovat muuttaneet työtämme enemmän kuin olemme huomanneetkaan. Nykyisin kaikki edellämainitut ovat osa meidän arkipäiväämme.


Miten selviämme yhä digitalisoituvammassa viidakossa, jossa robotiikka, teko- ja keinoäly sekä virtuaalinen maailma kehittyvät entistä enemmän? Uhka vai mahdollisuus? Jo 1589 keksijä William Lee pyysi kuningatar Elizabeth I:ltä lupaa neulekoneen patenttiin. Hänelle ei kuitenkaan sitä myönnetty, koska kuningattaren mielestä kone olisi vienyt työpaikkoja ja ihmiset olisivat päätyneet kerjäämään kadulle.


Teknologian nopean muutoksen keskellä kaikkein tärkeimpiä ovat kuitenkin ihmiset. Väitän että ihmisten yhteinen inhimillinen liima on yrityskulttuuri. Yrityksen brändi on asiakaslupaus, kulttuurin avulla näytetään kuinka lupaus tehdään toteen. Parhaimmillaan yrityskulttuuri on kilpailuetu ja erottautumistekijä.


Yrityskulttuuri näkyy tavassa tehdä töitä. Se rakentuu arvojen ja vision päälle. Yrityskulttuuri näkyy ulospäin ja sitä pitää johtaa. Yrityskulttuuri on pohja, jonka avulla henkilöstö pääsee tavoitteisiin. Yrityskulttuuri asettaa myös tavan käyttäytyä.


Tässä muutamia asioita, joiden pohjalle olemme rakentaneet Supersonin yrityskulttuurin:

  • Älä valita, etsi ratkaisuja. Yksinkertainen päätös vie pois negatiivisen energian ja avaa mahdollisuuksia ja antaa uskoa tulevaisuuteen.

  • Luota ihmisiin. Kun ihmiset kokevat olevansa luotettuja, he haluavat näyttää olevansa sen arvoisia. On paljon innostavampaa työskennellä yrityksessä, jossa jokaisen työllä on merkitys.

  • Virheitä saa tehdä, mutta niistä pitää ottaa opiksi. Virheiden tekeminen on inhimillistä. Virheiden kautta oppii. Ihmiset, jotka tekevät virheitä yhdessä, haluavat oppia yhdessä.

  • Yhdessä tekeminen rakentaa oppivan organisaation. Tiimi on turvaverkko. Jokainen oppii toisiltaan, erityisesti silloin kun tiimit on rakennettu diversiteetin varaan. Kun innostat ja inspiroit muita, saat myös inspiraatiota ja innostus tarttuu.

  • Ole utelias, ole empaattinen. Pidä huolta työkavereistasi, yhteistyökumppaneistasi ja asiakkaistasi, tunne myötätuntoa, kunnioita heitä ja ilmaise kiitollisuutta. Tämä kaikki rakentaa luottamusta. Luottamuksen ilmapiiri mahdollistaa luovuuden ja hullujen ideoiden pallottelun ilman pelkoa. Se myös auttaa selviämään karikkoisten aikojen yli yhdessä.

Meidän ihmisten vahvuus muuttuvassa työelämässä on uteliaisuus ja uuden oppiminen, luovuus, mielikuvituksellisuus, sosiaalinen ja emotionaalinen älykkyys, empatia. Rakennetaan vahvuuksien varaan ja pidetään huoli että meillä kaikilla on työpaikka, jossa saamme palkkaa merkityksellisen työn tekemisestä ja jossa voimme koko ajan oppia uutta. Samalla pidetään huoli siitä, että työympäristömme tukee tätä maailmaa.


Pirjo AiraksinenPirjo Airaksinen nähdään myös REWORK Summit - tapahtumassa 24.10.2018 Helsingissä. Korkeasti kuratoitu ohjelma käsittelee tulevaisuuden toimistoa brändin välineenä sekä pureutuu toimitilojen uusiin liiketoimintamalleihin. Tutustu ohjelmaan ja varaa paikkasi nyt!

190 katselukertaa
Nouse asiantuntijasta muutosjohtajaksi!

Muutos ei ole sanoja vaan esimerkillä johtamista. Tehtävämme on välittää edelläkävijoiden esimerkkejä yhteisöllemme. Sisäpiiriläisenä olet tärkeä osa edelläkävijäyhteisöämme!

Minulle on ajankohtaista...

©2020 by HUB13

  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon

#tulevaisuudentoimisto

@ReworkFI